Digitalisering af HR-processerne hos McDonald’s

Hvordan igangsættes digitalisering?

Katrine Schelbli, HR Manager i McDonald’s, fik til opgave at digitalisere McDonald’s HR-processer, hvor det i dette tilfælde omhandlede det rekruttering og vagtplanlægning.

Hun startede derfor en dialog med franchisetagerne for at afdække hvilke individuelle behov, de måtte have.

Efter at de forskellige behov og processer var defineret, igangsatte hun dialogen med andre firmaer i samme branche som McDonald’s. Her var det vigtigt for Katrine at hente inspiration om forskellige software leverandører, processer, HR-opgaver som kan automatiseres og meget andet.

Til sidst havde Katrine Schelbli et overblik over hendes krav og var derfor klar til at finde deres nye HR-tech leverandører.

Katrine Schelbli, HR Manager i McDonald’s

Medarbejdere

5000

Ansættelser

1500

Ledere

850

Valget af leverandører

”Selvom man aldrig kan få opfyldt 100 % af sine ønsker, kan man komme meget tæt på, som jeg bl.a. oplevede i dialogerne med HR Manager og Tamigo”; fortæller Katrine. ”Det stod hurtigt klart for mig, at de to leverandører ville være det bedste match til at afdække de behov og krav, som McDonald’s havde.”

Da dette var på plads, igangsatte Katrine næste dialog med begge partere. Nemlig en dialog der skulle identificere HR Managers og Tamigos evne til at sætte sig ind i McDonald’s processer og arbejdsgange, således den absolut mest optimale opsætning kunne udvikles.

Katrine har fra start af set på leverandører, som kunne integreres til flere systemer. Dette er et valg McDonald’s har taget, da systemleverandører oftest er bedst til ét felt inden for HR. Altså har HR Managers og Tamigos samarbejde og integration også været én af faktorerne, som gjorde, at Katrine gik videre med de 2 leverandører.

Hun fortsætter: ”HR Manager tilbyder os en fantastisk oplevelse for vores kandidater og ivaretager hele rekrutteringsprocessen, hvor Tamigo er eksperter inden for vagtplanlægning. Dette betyder, at McDonald’s nu har en løsning, hvor data automatisk bliver sendt imellem de to systemer. Det betyder også, at vi undgår dobbelttastning samt at HR og franchisetagerne kan fokusere på medarbejderne frem for administrativt arbejde.”

Video nr. 2 er med engelske undertekster. 

Det fremtidige samarbejde med Tamigo og HR Manager

Da franchisetagerne skal anvende systemerne til dagligt, skal de også være enige om valget af leverandørerne, som skal bidrage til optimering af deres HR-processer. Derfor skulle Katrine vise dem, hvorfor det var det rigtige valg. På baggrund af tidligere behovsafdækning og mulighederne mellem HR Manager og Tamigo, kunne franchisetagerne godt se, at det var det rigtige valg.

”Nu kan alle restaurantcheferne løse deres HR-opgaver simpelt og effektivt, og hvis der er noget, som de er i tvivl om, kan de benytte sig af supporten i HR Manager og Tamigo. Det gensidige samarbejdet mellem alle 3 parter fungerer i dag super godt, og vi forventer her i McDonald’s at skulle bruge både HR Managers rekrutteringssystem; Talent Recruiter og Tamigos vagtplanlægningsløsning i de næste mange år”, siger Katrine og smiler.

Samarbejdspartnere

HR Manager har rigtig mange samarbejdspartnere; i alle typer brancher og størrelser. HR Managers systemer er nemlig udviklet med et åbent API, som betyder, at det er muligt automatisk at synkronisere data på tværs af andre systemer såsom Active Directory, løn, tidsregistrering, e-learning osv.

Både rekrutteringssystemet; Talent Recruiter og HR-systemet; Talent Manager tilbyder allerede standard integrationer, som kan benyttes. Det betyder, at det er muligt ved kun få kliks at overføre kandidaternes information til HR-systemet ved ansættelse og samtidigt sikre, at de nye medarbejdere bliver oprettet automatisk i virksomhedens andre systemer. Samtidigt bliver HR-data også vedligeholdt automatisk i alle systemerne, når stamdata ændres af enten HR, lederen eller af medarbejderen selv.

Hvis du ønsker at få mere indsigt i HR Manager og deres samarbejdspartnere, kan du læse mere her: HR Managers partnere

Book tid til en demo – helt uforpligtende!